Unsko-sanski kanton

Podrška Demokratske fronte Vladi USK i premijeru Rošiću

By  | 

Vlada USK na čelu sa premijerom Huseinom Rošićem  ima podršku Demokratske fronte  odnosno poslanika ove stranke u Skupštini. Bivša kantonalna vlada u zadnjih 2-3 mjeseca nije imala podršku većine u Skupštini i zakonodavna vlast počela je gubiti nadzor nad njenim radom. Uz to, problemi su se svakodnevno gomilali u svim sferama, a pravi primjer tome je haotično stanje na Univerzitetu. Rečeno je ovo danas na press konferenciji  DF, čiji su zastupnici u Skupštini nastojali objasniti zašto su podržali smjenu Vlade Izudina Saračevića i imenovanje nove manjinske Vlade

Za smjenu Saračevićeve Vlade poslanici DF-a odlučili su se i nakon revizorskog izvještaja o budžetu USK. Nastavila se praksa zaduživanja, masovno su se zapošljavali ljudi na teret budžeta, donosili zakoni po mjeri pojedinaca, ističu u DF-u.

U DF-u očekuju od nove vlade da u roku od 100 dana poduzme aktivnosti prije svega na stabilizaciji budžeta, uvede red u zapošljavanju u kantonalnim institucijama, stavi van snage sporne zakonske  propise. Ukoliko se to ne desi, u DF su spremni preispitati svoju podršku manjinskoj vladi.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *