Unsko-sanski kanton

Zasjedale skupštinske komisije: Traži se informacija o dešavanjima na Univerzitetu u Bihaću

By  | 

Dvije skupštinske komisije danas su održale svoje sjednice.Kako procedura nalaže, izjašnjavale su  se o materijalima koji će se naći na dnevnom redu  sjednice Skupštine, zakazane za naredni ponedjeljak. Komisija za obrazovanje, međutim,otišla je korak  dalje  te  su  njeni članovi  odlučili aktuelizirati teme koje su itekako aktuelne u obrazovanju.

Na dnevnom redu Skupštine USK, koja je zakazana za ponedjeljak naći se prijedlozi izmjena određenih zakonskih propisa, informacija iz različitog  domena kao i programi rada  javnih ustanova i preduzeća.Ono što  međutim nije predviđeno je razmatranje stanja na Bihaćkom univerzitetu  kao i još neki  gorući problemi u obrazovanju. S tim su se danas, ipak, odlučili pozabaviti članovi  skupštinske komisije za obrazovanje.Tako su , uz očitovanje o materijalima koji će se naći na redovnoj sjednici  Skupštine zauzeli stav da se mora javno progovoriti i o  dešavanjima na Univerzitetu te tražiti rješenja za nastalu situaciju. A ona nije nimalo optimistična.

Kako  nemaju bilo kakav zvanični akt sa  Univerziteta  i  resornog ministarstva, članovi Komisije  danas  nisu htjeli ulaziti u detalje  dešavanja već traže od nadležnih u Ministarstvu i  upravi ove visokoškolske ustanove da do  naredne srijede dostave  detalju informaciju o  problemima  na Univerzitetu. Također, očekuju i odgovore  zašto se stalno kasni sa ugovaranjem prijevoza učenika.

Svoju sjednicu danas su održali i članovi Komisije za budžet koji su se izjasnili o materijalima iz domena njihovog rada,a koji bi se također trebali naći na narednom skupštnskom zasjedanju.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *