Unsko-sanski kanton

Održana tradicionalna manifestacija „Zlatne ruke grada Bišća“

By  | 

U sali Kulturnog centra u Bihaću u prisustvu velikog broja bihaćkih zanatlija i obrtnika sinoć je održana tradicionalna manifestacija „Zlatne ruke grada Bišća“. Manifestacija je održana s ciljem promovisanja zanatstva i tradicionalnih obrta . Treću godinu za redom gradska uprava Bihaća na prigodnoj svečanosti zahvalila se bihaćkim obrtnicima i zanatlijama na doprinosu,koji kroz svoj posao, daju razvoju grada Bihaća.

Ističući da su zanatlije i obrtnici na području grada Bihaća decenijama bili okosnica razvoja i faktor ekonomske stabilnosti društva, mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća kazao je da je grad Bihać ove godine pored sredstava za podršku projektima obrtnika, odlučio organizirati i Sajam zanatstva i obrta.

„ U planu su i sredstva od 5.000 KM za najbolju poslovnu ideju koju obrtnik i zanatlija osmisli i prijavi na naš javni poziv. Sve su ovo konkretni projekti koji imaju za cilj osnažiti obrtnike u našem gradu, a njih je prema našoj evidenciji preko 755. To je jedna velika fabrika i zbog toga posebna pažnja grada Bihaća i velika zahvala za sve što rade „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Na sinoćnjoj manifestaciji posebne zahvalnice gradonačelnik Galijašević uručio je najmlađem i najstarijem obrtniku, a riječ je o Nasihi Alagić, 79-godišnjoj frizerki i Dženanu Kovačeviću, 21-godišnjem automehaničaru . Također, zahvalnice su dobila i 32 obrtnika i zanatlije, te rukovodstva KUD Krajina, KUD Hasan beg Bišćević,tamburaškog sastava Bedem,Udruženja djece sa posebnim potrebama Radost druženja i Obrtničke komore USK-a.

Gradonačelnik Galijašević večeras je uručio zahvalnice i priznanja za doprinos očuvanju i razvoju tradicije zanata i obrta u Bihaću . Zahvalnice i priznanja dobili su: Emir Mujanović-obrt Obućar, Dinko Hadžić-obrt Urar, Emira Sulejmanović-obrt brijačko-frizerski salon Aziz, Mirsada Selmanović-obrt frizerski salon Mirsada,Seada Begatović-obrt frizerski salon S, Merima Zolić-obrt tradicionalni zanat MM2, Dinko Šehić-obrt domaća radinos Art, Sanela Modronja-obrt frizerski salon Sani, Nevzeta Balićevac-obrt pekara Una, Aida Midžić-obrt brijačko-frizerski salon Aida,Irma Alagić-obrt kozmetički salon Estetic Irma, Muhamed Alagić-obrt stari zanat Maida,Mirsad Salihović-obrt autopraona SAM-M,Ćamil Macanović-obrt pekara Gata,Zarka Midžić i Elida Pašić-zajednički obrt frizerski salon Centar,Irnesa Kosatica-obrt optika Nuno, Ajkam Muminović-obrt A-M, Denis Hadžić-obrt autopraona D&D,Ismeta Seferagić-obrt domaća radinost Cuca,Šemsudin Sefić-obrt domaća radinost Sefić,Besim Šehić-obrt Plus Print,Suada Mikić-obrt domaća radinost MM,Elvira Janda-obrt domaća radinost Elvira,Emira Kazaz-obrt Drveni unikati,Alen Čizmić-obrt domaća radinost Čizmić,Suad Rekanović-obrt domaća radinost Čajro, Jesenko Mahovkić-obrt Framboos, Subhija Fatkić-obrt pčelarstvo Fatkić,Samir Alagić-obrt domaća radinost Samimed, Mersad Srebrić-domaća radinost Srebrić,Smail Šehić-obrt Šehić-S i Šefika Rahmanović-obrt domaća radinost Eni.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *