Unsko-sanski kanton

Tužilaštvo USK: Podignute optužnice protiv Budimlić Envera, Alagić Amela i Jukić Huske

By  | 

Na današnjoj press konferenciji Kantonalnog tužilaštva, tužioc Adnan Tulić izvijestio je novinare o dvije nove optužnice koje su podnešene nadležnom sudu, a u kojima se radi o zloupotrebama položaja.

Dana 17.12.2015. godine, Općinski sud u Bihaću je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK protiv Amela Alagića iz Bihaća, ranijeg direktora JU Direkcija za ceste USK, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja. Alagiću se stavlja na teret da je iskoristio službeni položaj u namjeri da drugome pribavi korist, na način da je bez prethodno provedenog javnog konkursa nezakonito primio u radni odnos šest lica i time istima pribavio korist u vidu protupravnog zasnivanja radnog odnosa.

Envera Budimlića i Husku Jukića Kantonalno tužilaštvo USK tereti zbog krivičnih djela Zloupotreba položa ili ovlaštenja i Prijevare u službi.

Navedenima se stavlja na teret da su zajedno u periodu 2007. i 2008. godine, koristeći službene položaje, lažno evidentirali da su držali 300 časova iz predmeta “Zdravstvena ekologija okoliša” i time na štetu budžeta USK sebi pribavili korist od 5.900 KM.

Tužilaštvo USK nastavlja odlučnu borbu protiv korupcije i svih oblika organiziranog kriminala.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *