Unsko-sanski kanton

Uhapšeni zaposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo

By  | 

Nakon višemjesečne istrage koju je u sa radnji sa Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona (USK) provodilo i provodi Odjeljenje kriminalističke policije Prve policijske uprave Bihać, jučer su u Bosanskoj Krupi uhapšeni S.M., rođen 1967 godine, M.Š., i N.Š. svi nastanjeni u Bosanskoj Krupi.

Navedena osobe su uposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo, a slobode su lišeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo primanja dara, zloupotrebe položaja i ovlaštenja uz prouzakonito posredovanje.

Kriminalistički inspektori Odjeljenja kriminalističke policije Prve PU Bihać, te policijski službenici iz Bosanske Kupe su danas, postupajući postupajući po naredbi kantonalnog tužioca i sudije za prethodni postupak Općinskog suda, na više lokacija na području Bosanske Krupe izvršili pretrese objekata i vozila vlasništvo osoba lišenih slobode.Tom je prilikom od osobe inicijala S. M. oduzet pištolj, dok su od druge dvije osobe oduzeti određeni predmeti i dokumentacija koja će poslužiti u daljem istražnom postupku.

Navedene osobe su u toku dana predate na dalje postupanje nadležnom tužiocu Tužilaštva USK-a.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *