Sport

Bišćanin Rasim Junuzović istrčao 182 km za 24 sata i ostvario normu za Spartathlon u Grčkoj

By  | 

Ultramaratonac iz Bihaća Rasim Junuzović (Aći), na takmičenju u trčanju “Non – Stop 24h” u gradu Brugg u Švicarskoj istrčao je 182 km osvojivši četvrto mjesto u svojoj kategoriji te osmo mjesto u ukupnom poretku takmičenja.

U razgovoru za portal Una-sana.com Rasim je istaknuo da je zadovoljan ostvarenim rezultatom, posebno činjenicom da je istrčavši 194 kruga po 935 m u 24 sata ostvario dugo očekivanu normu za Spartathlon u Grčkoj.

“Istrčao sam 182 km i ostvario dugo očekivanu normu za jedan od najtežih ultramaratona na svijetu, Spartathlon (Grčka). Spartathlon je najcjenjenija i jedna od najtežih ultra utrka na svijetu i san svakog ultramaratonca. Trči se vremenski limitirana trka od Atene do Sparte i cilj je doći do kipa Kralja Leonidasa. Svake godine krajem septembra startaju najbolji ultramaratonci i samo najizdržljiviji uspiju doći do cilja”.

Podsjetimo, prošle godine Rasim je učestvovao na 7 Ultramaratonskoj trci “Ultrabalaton” oko jezera Balaton u Mađarskoj, pri čemu je pretrčao nevjerovatnih 220 km za 31:07:23 i zauzeo 67. mjesto.

Uredništvo portala Una-sana.com želi Aćiju mnogo sreće, uspjeha i ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *