Aktuelnosti

Inicijativa Senada Šepića: 1,5 miliona KM za Kantonalnu bolnicu u Bihaću

By  | 

Zastupnik u Parlamentu BiH Senad Šepić podnio je inicijativu i zatražio da se, u pripremi budžeta za narednu godinu obavezno planiraju sredstva za obnovu i opremanje Kantonalne bolnice u Bihaću u iznosu od 1,5 miliona KM.

„Do sada nije bilo značajnijeg ulaganja sa viših nivoa u najveću i najznačajniju zdravstvenu ustanovu u USK. Postojala su brojna obećanja, posebno nakon požara koji je zadesio i uništio dio objekata unutar Kantonalne bolnice, ali nije bilo konkretne podrške ministarstava, niti vlada sa nivoa Federacije BiH, niti Vijeća ministara BiH“, kaže Šepić u obrazloženju pokretanja pomenute inicijative.

Nakon posljednje posjete ovoj ustanovi i uvida u dokumentaciju i potrebe za pacijente iz USK, zastupnik Šepić podnio je Parlamentu zahtjev i kaže kako očekuje da ministri čiji je to posao i obaveza poštuju ravnomjerno regionalni razvoj.

„Kao što su to radili za kantonalne bolnice u drugim dijelovima BiH trebaju osigurati sredstva i tako pomoći izgradnju naše Kantonalne bolnice iz budžeta viših nivoa vlasti u BiH“, izjavio je predlagač, zastupnik u Parlamentu BiH Senad Šepić, prenosi Politička akademija SDA.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *