Aktuelnosti

Bihać: Organiziran seminar “Interno informiranje i komunikacija unutar sindikata“

By  | 

„Interno informiranje i komunikacija unutar sindikata“, naziv je edukacije koju su zajednički organizirali Centar za građansku suradnju Livno i Savez samostalnih sindikata USK. Učesnici edukacije bili su predstavnici sindikalnih organizacija članica Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava. Inače ova Kolacija okuplja 90 članica, sindikalnih organizacija i nevladinih organizacija.

Predavač na seminaru „ Interno informiranje i komunikacija unutar sindikata“, Muhamed Mahmutović , predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata naglasio je da bi interna komunikacija i informiranje trebao biti prioritetan zadatak svake sindikalne organizacije kao preduslov njenog uspješnog i dugotrajnog djelovanja.

Suorganizator ove aktivnosti je Centar za građansku suradnju iz Livna kao nevladina, neprofitna, vanstranačka organizacija čija je misija poticanje aktivnog sudjelovanja građana u životu zajednice. U cilju kreiranja bolje zaštite prava radnika na tržištu rada, putem koalicije koju su formirali, Centar lobira za bolju zaštitu radničkih prava, educiraju radnike i štite njihove interese.

Tokom današnje sesije najavljena je i nova , koja bi se trebala održati 10.decembra na Dan ljudskih prava, a tema će u dogovoru sa sindikatima biti novina u radnom zakonodavstvu i kolektivni ugovor.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *