Sport

Baždarević: Nisam siguran kojih 11 igrača će početi utakmicu s Andorom

By  | 

Prije večerašnjeg treninga naše nogometne reprezentacije održana je press konferencija na stadionu Bilino polje na kojoj se selektor Mehmed Baždarević osvrnuo na poraz od Belgije.

– Ekipa je bila bolja, ali to je iza nas, moramo biti disciplinovani i spremiti se za Andoru. Mislim da nismo ništa zakomplikovali. Situacija je već bila komplikovana.

Baždarević je kazao i da još uvijek ne zna kojih 11 igrača će istrčati od prve minute na Bilino polje zbog povreda, a treba procijeniti i stanje kapitena Edina Džeke koji je u Belgiji zadobio povredu ruke.

– Nakon što vidimo stanje Edina, Seada i Emira odlučit ćemo o prvih 11 nakon večerašnjeg treninga – kazao je Baždarević.

Selektor je odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo se i na igru Miralema Pjanića navodeći da bi željeli da vidimo Pjanića još boljeg.

– Mire zaslužuje svu pažnju, a u svakom treningu nastojimo da ga probudimo. Sve činimo, a i on mora da bi pokazao da je nosilac naše igre – riječi su selektora.

Golman Asmir Begović kazao je da je Andora nezgodna ekipa i da će se braniti.

– Što ranije damo gol to bolje. Utakmicu moramo shvatiti vrlo ozbiljno, trebat ce nam prvi gol – kazao je Asmir dodajući da cijene selekciju Andore.

– Na nama je da igramo što bolje možemo. Naši navijači su najbolji na svijetu sutra će nam sigurno faliti ali nadam se da će biti puno ostale publike jer nam trebaju – kazao je Asmir.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *