Unsko-sanski kanton

Poslovno-investicioni forum u Ključu

By  | 

Pod pokroviteljsvom načelnika Nedžada Zukanovića održan je poslovno-investicioni forum. Predstavnici Razvojne agencije USK i Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH govorili su o tome kako privući investitore i šta im BiH može ponuditi.

Namjera organizatora je da poslovno-investicioni forum bude prepoznat kao mjesto promocije privatnog biznisa, razmjene iskustava i znanja.

Centralna tema skupa bila je predstavljanje namjene regulacionog plana prostornog obuhvata DI „Ključ“, atraktivnog poslovnog lokaliteta u gradskom središtu, površine pet hektaraa, uz magistralni putu Sarajevo – Bihać i rijeku Sanu.

Pored toga, prezentiran je dosadašnji rad na realizaciji lokalne strategije razvoja i njeni prioritetni projekti.

O razvoju poslovnih zona i privlačenja investicija u Unsko-sanski kanton ispred Razvojne agencije USK govorila je Lorena Felić. Odgovarajući na pitanje šta BiH može ponuditi investitorima Drago Vučić, predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA je istakao kako BiH stranim investitorima može dosta ponuditi, međutim, ukazao je i na prepreke koje sprečavaju značajnije investiranje stranaca u našu državu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *