Unsko-sanski kanton

U toku pripreme za EKOBIS 2015

By  | 

Na 8. sjednici Direkcije sajma “EKOBIS 2015” održanoj 09.07.o.g. potvrđeno je da je stiglo odobrenje uprave grada Bihaća za korištenje gradske otoke i zatvaranje pješačkog mosta za potrebe sajma “EKOBIS 2015”.

Prijave za izlaganje od izlagača pristižu, a od regije partnera Karlovačke županije također je rezerviran izlagački prostor, dok će detalji oko nastupa biti dogovoreni u narednom periodu. Na sajmu “EKOBIS 2015” će nastupiti i Obrtnička komora Slunj, te čitav niz drugih izlagača.

Svoju podršku sajmu “EKOBIS 2015” izrazio je i v.d. rektora Univerziteta u Bihaću, Mirsad Veladžić, te se očekuje priprema pratećih sadržaja u organizaciji Univerziteta. Očekuju se prijave od više turističkih organizacija koje su najavile svoje sudjelovanje, kako iz BiH, tako i iz zemalja regiona.

Planirani su i sastanci s ministrima resornih ministarstava u Vladi USK oko realizacije već dogovorene podrške.

Marketing promocije sajma su već u tijeku, krenule su i tv i radijske najave na JP RTV USK, NTV 101, Radio Bihać i Radio Bos.Krupa, a BHT1 je generalni medijski pokrovitelj koji će akcent na promociju sajma dati u udarnom terminu 7 dana prije samog početka sajma “EKOBIS 2015”.

U okviru pratećih sadržaja sajma planirani su i poslovni susreti USK sa slovenskim privrednicima u organizaciji Ambasade Slovenije u BiH.

Kako je zaključeno na 8. sjednici Direkcije, uskoro će biti pokrenuta i procedura nabavke usluge iznajmljivanja sajmske opreme (hala i štandova), kao i ostalih usluga, a od svih sajamskih dobavljača će se tražiti 10% popusta na redovne cijene.

Naredna sjednica Direkcije sajma “EKOBIS 2015” planirana je za četvrtak, 16.07.2015.g. u 10.00 sati u prostorijama Privredne komore Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *