Aktuelnosti

Reakcija reisu-l-uleme ef. Kavazovića na napad na Vučića: ovo se nije trebalo dogoditi

By  | 

Poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović rekao je da je duboko ubijeđen da iza incidenta koji se desio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću ne stoje Srebreničani. – Bol i tuga su veliki, a kao što sam i kazao, nekad u toj boli ljudi izgube prisebnost, mislim da mi trebamo ostati dostojanstveni u našoj boli i vjeri, a na muslimanu je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu.

Ja vjerujem da ovo nisu izazvali Srebreničani, u to sam duboko ubijeđen. Ovo su izazvali oni koji su došli ovdje, ne mogu suditi s kojim nijetom, i ovo se u svakom slučaju nije trebalo dogoditi – rekao je reisu-l-ulema u izjavi u Potočarima.

S druge strane, kako je naveo ef. Kavazović, ako već hoćemo kazati, i ta “mala količina stida koju je danas (jučer) mogao premijer Srbije ovdje doživjeti nije ništa u poređenju s količinom boli koju majke godinama nose u Srebrenici”.

– Mislim da će on ovo razumjeti i da će nastaviti u duhu onoga što je kazao, a to je da se između Bošnjaka i Srba treba dogoditi pomirenje. Ako to bude razumio u ovom svemu, bit će dobro, a ako ne, mi ćemo nastaviti svojim putem, dostojanstveno, i trebamo nastaviti dostojanstveno – kazao je Kavazović.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *