Unsko-sanski kanton

Počeo upis studenata u prvu godinu ak. 2015/2016 na Univerzitetu u Bihaću

By  | 

Odlukom Vlade USK na Univerzitetu u Bihaću bit će upisano 1515 studenata na prvu godinu I ciklusa studija akademske 2015/2016. godine . Iako je Vlada bila veoma kritična prema dostavljenom planu, jer statistika pokazuje da je Univerzitet već prezasitio Službu za zapošljavanje USK-a profilom kadrova, kakve i dalje upisuje, te da se ne vodi računa o stvarnim potrebama tržišta rada, ipak je prijedlog kvote usvojen.

Prijedlog Ministarstva obrazovanja zbog hiperprodukcije jednog, a nedostatka drugog kadra bio je da se privremeno zamrzava pet od ukupno sedam odsjeka na Pedagoškom fakultetu. Isti stav imala je i Vlada, međutim, ipak je prihvaćen prijedlog Senata po kojem sve ostaje po starom.

Tako je broj studenata koji će u ovoj godini upisati neki od fakulteta gotovo identičan prošlogodišnjem.

Prijave za upis na prvi ciklus studija u akademskoj 2015/16. godini podnose se od nedjelje 27.juna do 10 . jula 2015.godine. Ove godine bilježi se veći broj svršenih srednjoškolaca, pa na Univerzitetu očekuju da bi već u prvom upisnom roku mogla biti popunjena upisna kvota. Ukoliko to ne bude slučaj , naredni upisni rok biće obavljen u septembru.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *