Aktuelnosti

Dodik izrazio zahvalnost ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću na formiranju Republike Srpske

By  | 

U Manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice danas je služena liturgija i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskog boja do danas, te slavski obred povodom obilježavanja Vidovdana – krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da obilježavanje Vidovdana kao krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH dokazuje da VRS nije otišla u istoriju.

Slaveći njenu krsnu slavu pokazujemo naše opredjeljenje i zahvalnost ljudima koji su formirali Republiku Srpsku, a to je tadašnje političko rukovodstvo – predsjednik Radovan Karadžić i general Ratko Mladić”, izjavio je Dodik, prenose Nezavisne.

On je novinarima rekao da VRS u sebi baštini najbolje slobodarske vrijednosti, te da je u periodu rata ratovala u skladu sa međunarodnim konvencijama, sačuvala slobodu i teritoriju Republike Srpske i stvorila uslove za političko djelovanje.

Liturgiji i slavskom obredu koji je služio vladika bihaćko-petrovački Atanasije, prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Skupu su prisustvovali i zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predstavnici Vojske Srbije, Ruske Federacije, nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica.

Raspisivanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će naredne sedmice predložiti posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

“Kao predsjednik Republike Srpske u prvim danima naredne sedmice predložiću i zahtijevati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske da raspiše referendum i odbaci postojanje Suda i Tužilaštva BiH i njegovo djelovanje na prostoru Srpske”, izjavio je Dodik novinarima kod Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici.

Kosovski boj traje i danas na intelektualnom i pravnom planu

Episkop bihaćko-petrovački Atanasije izjavio je danas kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici da Kosovski boj traje i u današnjem vremenu, ali da se vodi na intelektualnom i pravnom planu.

“Kosovski boj vodi se i u našem vremenu na intelektualnom i pravnom planu i tu treba uložiti mudrost i snagu”, rekao je vladika Atanasije.

Episkop bihaćko-petrovački naglasio je da je važno primjetiti sa kojom silinom i mudrošću današnje rukovodstvo, a posebno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik brani tekovine “lazarovske borbe”.

“Moja radost je ogromna što sam na ovom mjestu vidio veliku duhovnu snagu ovog naroda i što vidim da ovaj narod ima sjajnu budućnost”, rekao je vladika Atanasije koji je danas u manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice služio liturgiju i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskoj boja do danas i slavski obred u okviru obilježavanja Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *