Unsko-sanski kanton

USK:Stigla Prva generacija mladih policajaca

By  | 

Prva generacija policajaca kadeta iz Unsko-sanskog kantona vratila se sa obuke na koju su otišli u novembru prošle godine. Nakon sedam mjeseci provedenih na Policijskoj Akademiji u Sarajevu stečeno znanje imaće priliku primijeniti i u praksi.

Graditi mostove između policije i građana, ali i časno nositi uniformu, samo su neki od mnogobrojnih zadataka koji će se naći pred 30 policajaca kadeta. No, svjesni su oni da samo profesionalnim i ozbiljnim radom i pristupom radnim zadacima mogu odgovoriti na složene zahtjeve današnjice. Kakvo su znanje tokom sedmomjesečnog školovanja usvojili na Policijskoj Akademiji u Sarajevu, već od sutra imaće priliku pokazati pred svojim mentorima.

Današnji prijem kod policijskog komesara, samo je korak do praktičnog rada koji počinje već sutra.

Komesar Mujo Koričić kadete je upozorio na propisno ponašanje, koji krajnje odgovorno trebaju pristupaju svim zadacima i obavezama.

Raspoređeni su u policijske stanice širom kantona gdje ih očekuje praktičan rad koji će trajati tri mjeseca. Neki od njih, po završetku praktičnog rada, dobiće i posao, a o kolikom se broju kandidata radi ovisit će o budžetskim sredstvima i iskazanim sposobnostima. Kažimo i to da je ovo prva generacija mladih policajaca koji su ojačali redove MUP USK-a.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *