Aktuelnosti

Austrijanac, porijeklom iz Bihaća usmrtio troje ljudi, a tridesetčetvoro povrijedio

By  | 

Vozač džipa koji je danas projurio pješačkom zonom u centru Graza i pritom usmrtio troje ljudi, a 34 povrijedio, je Alen Rizvanović iz Bihaća javlja Federalna televizija.

Rizvanović je rođen 1989. godine, a živi u mjestu Kalsdorf kod Graza. Šef policije Josef Klamminger na vanrednoj konferenciji za medije je kazao kako je napadač iz Graza 26-godišnji Austrijanac, porijeklom iz BiH.

Napadač je oženjen i otac dvoje djece. Po zanimanju je vozač, a u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Navodno je 28. maja prijavljen zbog porodičnog nasilja, ali se ta informacija još istražuje.

rizvanovic graz

Klamminger je istakao kako tragedija nema terorističku pozadinu već je riječ o pojedinačnom slučaju.

Službeno, smrtno su stradale tri osobe. Poginuo je četverogodišnji dječak, te mladić i djevojka stari 24 i 28 godina. Povrijeđene su 34 osobe, među kojima je i troje djece, od čega je dvoje teško povrijeđeno, ali stabilno. Šestero odraslih je u kritičnom stanju, rečeno je na konferenciji za medije.

N. V, muškarac koji u Grazu živi od 1995. godine u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je jedan od smrtno stradalih u ovoj tragediji Adis Dolić iz Velike Kladuše.

“Moj prijatelj je dobar prijatelj sa nastradalim, živi u blizini mjesta u kojem se tragični događaj desio. Adis Dolić je jedan od prvih pregaženih, šetao je sa suprugom koja je trenutno u kritičnom stanju i mislim da je u komi”, kazao nam je N. V.

Dodao je kako je Adis Dolić bio miran i povučen momak, a on i njegova supruga Adisa vjenčali su se 6. juna ove godine.

“Informacija je nažalost sto posto tačna, mada austrijski mediji, kao ni vlast, ni policija ne žele da objave imena, ali definitivno se zna da je nastradali Bosanac Adis Dolić”, kazao je N. V. za Klix.ba.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *