Unsko-sanski kanton

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, mr. Adis Muharemović: Besplatni udžbenici za socijalno ugrožene

By  | 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, mr. Adis Muharemović, je jučer potpisao Ugovor sa Federalnim ministarstvom obrazovanja, o sufinanciranju udžbenika za djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

Ministarstvo je podržalo ovaj projekat, međutim ovo nije dovoljno sredstva da bi udžbenike dobila sva djeca čiji roditelji zbog teške ekonomske situaciji nisu u mogućnosti iste kupiti. Zbog toga radimo na određenim projektima, kako bi uspjeli obezbjediti i dodatna sredstva s ciljem da što većem broju djece pružimo šansu za ravnopravno učestvovanje u procesu nastave, rekao je ministar Muharemović u kratkom telefonskom razgovoru.

Moramo priznati da ovakav potez ministra Muharemovića nas je iznenadio, jer smo naviknuli da se priča o udžbenicima pokreće 10-15 dana nakon početka školske godine. Ovo je prvi put da ministarstvo krajem školske godine, misli na sljedeću školsku godinu.

Napomenimo još da je ministar Muharemović prije nekoliko dana u Novom Mestu, otkrio spomenik knjizi “Ulicom Bišća”, bihaćkog pjesnika, hroničara, ilustratora, esejiste, slikara i književnika, Huseina Derviševića. Zahvaljujući prijateljskim odnosom Novog Mesta i Bihaća, Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bihać je doniran BIBLIOBUS, koji je u funkciji za svu djecu sa područja USK.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *