Unsko-sanski kanton

Ekonomski Fakultet u Bihaću: besplatne instrukcije za studente

By  | 

Najstresniji period za studente je vrijeme pripreme ispita. Ljetni rokovi su se već približili, a studenti i njihove porodice cijelu godinu izdvajaju mnogo novca za različite troškove, pored glavnih za školarinu i smještaj.

Među studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta u Bihaću, rodila se stoga ideja da svima kojima trebaju dodatne vježbe za ispite, omoguće besplatne instrukcije na fakultetu.

Studentici treće godine Ekonomskog fakulteta Katarini Majstorović od danas u pripremi za ispite pomažu kolege studenti. Ovo je odlična ideja, kaže Katarina, jer je u prostorijama fakulteta organizirana instruktivna nastava. U ulozi instruktora za različite akademske predmete našlo se 13 najboljih studenata od prve do četvrte godine studiranja.

Stariji studenti, poput Nadje Kasumović instruktorice za finansijsko računovodstvo, već imaju iskustva u instruiranju. Za dobar uspjeh, savjetuje, pored redovnog prisustva na predavanjima, potrebni su red, rad i disciplina.

Centar za instruktivnu nastavu otvoren je radnim danima od 8 do 16 sati, a podršku instruktorima daju asistenti i profesori. Besplatne instrukcije će smanjiti i troškove školovanja, koji su ionako veliki.

Ovakvom idejom Ekonomskog fakultetu u Bihaću pokazalo se da se uz dobru volju mogu osigurati bolji uslovi studiranja i podrške onima zbog kojih fakulteti i postoje – studentima.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *