Unsko-sanski kanton

Mala matura na gradskom trgu u Bihaću

By  | 

U organizaciji Gradskog vrtića Bihać, na gradskom trgu upriličena je mala matura za djecu koja će ove godine vrtićke klupe zamjeniti školskim. Brojnu publiku i roditelje, plesom i igrom oduševio je nastup 137–mero sada već polaznika prvih razreda.

Rastimo uz pjesmu i ples, naziv je ovogodišnje manifestacije „Mala matura“, koju svake godine tete Gradskog vrtića pripreme sa svojim prvačićima. Iako zbog mnogo obaveza ovaj put nisu učestvovali u zajedničkom maturalnom plesu vrtića USK-a, njihov nastup nije prošao nezapaženo.

Direktorica Zahida Goretić ističe da ih je požar na objektu vrtića u mnogo čemu usporio, ali su zahvaljujući razumijevanju i Grada i roditelja uspjeli prevazići problem te se još više zbližiti.

U Bihaću se ovih dana održavaju brojne mature različitih generacija, ali je ova nešto posebno, kazao je ispred Gradske uprave Adnan Kulenović.

Mora se kazati, da je svim prisutnim bilo lijepo vidjeti bihaćku mladost u velikom broju i na jednom mjestu. Nakon službenog dijela, djeca i njihovi roditelji nastavili su druženje uz igru, pjesmu i ples.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *