Unsko-sanski kanton

Italijani pomažu Sanski Most: 145.000 eura za saniranje posljedica prošlogodišnjih poplava

By  | 

Vlada Italije je u u Sarajevu preko svoje ambasade predstavila drugu fazu projekta italijanske kooperacije pomoći poplavljenim područjima u BiH ukupnog iznosa milion eura.

Program je namijenjen za šest općina na području Bosne i Hercegovine, među kojima je i Sanski Most, a sredstva će se usmjeriti za rekonstrukciju infrastrukture i projekte unapređenja poljoprivredne proizvodnje. Općini Sanski Most je odobreno 145.000 eura, i to 65 hiljada eura za rekonstrukciju stare gradske vijećnice i biblioteke, te dodatnih 80 hiljada eura za projekte unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias je naveo da su projekti usmjereni pored rekonstrukcije zanačajnih objekata i otvaranju novih radnih mjesta u poljoprivrednoj proizvodnji i izrazio nadu da će se saradnja sa općinama nastaviti i u narednim fazama.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semira Borovac u ime Vijeća ministara BiH su izrazili zahvalnost Vladi Italije na finansiranju ovih projekata, jer se, kako su naglasili, radi o održivim razvojnim programima.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *