Unsko-sanski kanton

Grad Bihać pokrovitelj manifestacije “U susret Ramazanu”

By  | 

U prostorijama Medžlisa IZ Bihać, jučer je održana konferencija za medije povodom kulturno-edukativnog programa koji nosi naziv “U susret Ramazanu“ koji se održava pod pokroviteljstvom mr.sci. Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća , a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Kako su istakli glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur ef. Ćehić i predsjednik Medžlisa IZ Bihać Enver Moranjkić, “U susret Ramazanu” je kulturno-vjerski program edukativnog tipa, kojeg Medžlis IZ Bihać realizuje u periodu od 6. do 16. juna ove godine.

“Projekat je namjenjen za roditelje, djecu i mlade, a u sklopu kojeg će biti održana tribina otvorenog tipa o posebnim vrijednostima mjeseca Ramazana s duhovno–psihičkog i zdravstvenog aspekta, interaktivno predavanje otvorenog tipa za žene, radionica za žene, jednodnevni seminar za roditelje i mlade, radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta, večer Kur’ana i ilahija i podjela letaka sa motivacionom porukom za ramazan bogat ibadetima” – kazao je glavni imam Mensur ef. Ćehić.

U toku ovog programa bit će predstavljene posebne vrijednosti mjeseca Ramazana, a roditelji, djeca i mladi bit će upoznati sa načinima i metodama putem kojih mogu doprinijeti produktivnom Ramazanu unutar porodice.

“Gradska uprava Bihaća ima odličnu saradnju sa Medžlisom IZ Bihać i sve što smo realizirali rezultat je zajedničkog dogovora i međusobnog uvažavanja i tako će biti dok sam ja gradonačelnik Bihaća. Islamska zajednica je u temeljima ovog društva i gradska uprava podržati će sve aktivnosti koje za cilj imaju afirmaciju vjerskog života muslimana ovg grada. To činimo i kada su u pitanju ostale vjerske zajednice i to je naša dužnost i obaveza jer i vjerski službenici i vlasti služe narodu” – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *