Unsko-sanski kanton

U Bihaću održano takmičenje iz saobraćajne kulture i propisa

By  | 

BIHAMK je ove godine po 19. put organizirao tradicionalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajne kulture i sabraćajnih propisa. Domaćin ovogodišnjeg prvenstva bio je Auto-moto klub Bihać. Učešće na državnom takmičenju uzelo je šezdeset djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH.

Takmičenje se sastojalo iz praktičnog i teorijskog dijela na kojima su učesnici pokazali svoje sposobnosti, znanje i umijeće.

Kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Jasmina Graho iz hercegovačkog, drugo Nazifa Kadić iz bihaćkog dok je treće mjesto uzela Magdalena Pranjić iz hercegovačkog regiona. Kod dječaka Armin Bešlagić je prv,i drugi je Faris Ahmetović, oba iz Tuzlanskog, dok je treći Ante Šteko iz hercegovačkog regiona.

bihamk takmicenje 2

Značajan doprinos ovoj tehničko-sportskoj manifestaciji dali su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK i Grad Bihać.

Nakon finalnog takmičenja najboljih pet dječaka i djevojčica učestvovat će na predkvalifikacionom takmičenju u kojem se biraju po tri najbolja, koji će se dalje plasirati u kvalifikaciono takmičenje na kojem će se izabrati predstavnici BIHAMK-a i BiH za evropsko takmičenje.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *