Aktuelnosti

Video: Tradicionalna “Maturantska parada” u Bihaću

By  | 

U organizaciji Kulturnog centra Bihać, podršku Grada Bihaća i plesnog kluba Virus danas je na prepunom gradskom trgu održana tradicionalna “Maturantska parada” na kojoj je preko 1.100 maturanata iz Bihaća plesom i pjesmom obilježilo završetak srednje škole.

Prije dolaska na gradski trg i maturskog plesa, maturanti su prodefilirali centrom grada Bihaća.

slika maturanti bihac

Prisutnim učenicima se na gradskom trgu obratio i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, istaknuvši da je današnja manifestacija pokazala da je grad Bihać uz rame sa evropskim metropolama u kojima se plesom i pjesmom na gradskim ulicama obilježava završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Čestitajući maturantima na završetku srednjoškolskog obrazovanja, gradonačelnik Glijašević im je zaželio puno uspjeha u daljnjem životu i da ubuduće poštuju svoje roditelje i budu uspješni u životu.

Nakon toga je počela velika zabava na otvorenom uz rock koncert grupe Fijasko. Vesela mladost glasno je proslavila kraj srednje škole, uz podršku i simpatije starijih građana Bihaća koji su sve to jednom već prošli, pa su imali razumijevanja za sve što se poslije dešavalo.

Podršku maturantima na gradskom trgu pored članova porodica dalo je i više stotina građana Bihaća.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *