Unsko-sanski kanton

GO SDP Bihać bira predsjednika 31. maja

By  | 

Gradska organizacija SDP Bihać održala je danas press konferenciju tokom koje je najavila održavanje izbora za predsjednika Gradske organizacije. Prvi krug izbora održaće se 31. maja , a ukoliko bude potrebe, glasaće se i u drugom krugu 7. juna.

Kandidati za predsjednika bihaćke organizacije su Šuhret Fazlić i Nedžad Mešić. Namjera obojice je vratiti povjerenje građana u SDP, te ojačati poziciju ove stranke na svim nivoima. Očekuju da će njihova stranka na idućim lokalnim izborima dobiti funkciju gradonačelnika te iz opozicije preći u poziciju i to na svim nivoima vlasti.

Prvenstveno će raditi na demokratizaciji, učiniti stranku transparentnom i jednakom za sve njene članove. Regulisano je to i Statutom , usvojenim na Kongresu SDP, koji predviđa izbore po principu „ Jedan član – Jedan glas“. Tako će se istog dana, u isto vrijeme glasati na svim nivoima – od općinske odnosno gradske do regionalnih organizacija partije. Istog dana biraće se i novi predsjednik Kantonalne organizacije SDP, a kako doznajemo, za tu će se funkciju boriti Hajrudin Havić, Mahmut Alagić, Amir Murić i Sabina Dervišević.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *