Unsko-sanski kanton

Završena smotra narodnih igara i običaja „Ključ 2015“

By  | 

Kulturno umjetničko društvo „Naša mladost“ i ove godine organizovalo je smotru narodnih igara i običaja „Ključ 2015“, na kojoj su učestvovala 24 kulturno umjetnička društava iz Bosne i Hercegovine i inostranstva sa oko 1000 učesnika.

Smotra folklora najstarija je manifestacija koju organizuje ovo društvo, a pokrenuta je sa ciljem predstavljanja folklora, pjesama i običaja kao jedintvenog načina spajanja ljudi, nacija i različitih kultura.

Na manifestaciji koja ove godine obilježava jubilarnu desetu godišnjicu, predstavljeno je folklorno blago naših naroda. Nažalost, loši vremenski uslovi spriječili su tradicionalni defile glavnom gradskom ulicom, ali su kulturno-umjetnička društva sve nadomjestila svojim nastupima u ključkom Domu kulture.

Bosna i Hercegovina u malom u Ključu, potvrđuje ono što je i namjera kulturno umjetničkog društva „Naša mladost“, a to je pretvaranje ovoga grada u folklorni centar. Pored toga, činjenica da na manifestaciji učestvuje sve veći broj KUD-ova iz inostranstva govori o opravdanosti njenog postojanja.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *