Unsko-sanski kanton

Federalno takmičenje u matematici za osnovce održano u Bosanskoj Krupi

By  | 

U organizaciji Udruženja matematičara Unsko-sanskog kantona, jučer je održano jubilarno, dvadeseto takmičenje najboljih matematičara Fedaracije BiH. Svečano otvorenje ovog velikog takmičenja za učenike osnovnih škola priređeno je u sali Doma kulture. Pored takmičenja održan je i stručni seminar za nastavnike i profesore matematike.

U velikoj sali Doma kulture, uz prisustvo više od 130 najboljih matematičara, više od 200 nastavnika, roditelja učenika, prosvjetnih radnika i građana, predsjednik Udruženja matematičara Unsko-sanskog kantona, Bernadin Ibrahimpašić, ocijenio je da se u pripremama željelo napraviti najbolje takmičenje do sada.
U kratkom obraćanju, općinski načelnik Armin Halitović se zahvalio gostima i organizatoru, Drugoj osnovnoj školi na trudu zbog kojeg je Bosanska Krupa dobila čast da bude domaćin najboljim učenicima iz Federacije.

U Bosanskoj Krupi takmičili su se učenici iz oko 80 osnovnih škola iz Federacije. Oni koji su postigli najbolje rezultate već naredne sedmice će učestvovati na Matematičkoj olimpijadi BiH. Domaćin završnog takmičenja bit će Katolički školski centar u Visokom, a organizator Udruženje matematičara “Ruđer Bošković” iz Mostara.

Nakon takmičenja održan je stručno-metodički seminar na kojom su izlagali profesori sa univerziteta iz Tuzle, Zenice, Sarajeva i Bihaća.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *