Aktuelnosti

Izetbegović: Oni koji su uhapsili Tokića imat će problem sa zakonom

By  | 

Povodom jučerašnjeg hapšenja Sejfudina Tokića oglasio se i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Jučerašnje hapšenje Sejfudina Tokića u Banja Luci izazvalo je burne reakcije širom Bosne i Hercegovine. Povodom hapšenja Tokića oglasio se i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, piše Faktor.

Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj vlada zakon, a Tokić ništa nije protuzakonito uradio. Ako je neko nešto uradio protuzakonito to su oni koji su ga uhapsili zato što je obilježavao dan na koji je BiH prihvaćena u UN i zato što je istakao legalnu zastavu BiH – istakao je Izetbegović.

Dodao je i to da će probleme sa zakonom i onima koji brane zakon vjerovatno imati oni koji su ga hapsili. Podsjećamo, Sejfudin Tokić je uhapšen zbog „izvršenja krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti“, jer je ispred Skupštine grada Banja Luke istakao zastavu Republike BiH.

tokic sa zastavom bih u banja luci

On i Adnan Bajrić, koji je u momentu hapšenja bio s Tokićem u Banjoj Luci, pušteni su sinoć na slobodu s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za stavljanje prijedloga za određivanje pritvora.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *