Aktuelnosti

Sarajevski derbi iz ugla britanskih novinara

By  | 

Prošli vikend je na rasporedu bio najveći derbi bh. nogometa, onaj gradski između Sarajeva i Željezničara. Poseban naboj pred ovaj derbi jeste činjenica da se upravo sarajevski premijerligaši bore direktno za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Zanimljivu reportažu povodom sarajevskog derbija, koji je i uvršten među 50 najvećih gradskih derbija na svijetu su uradili vloger Spencer Owen i novinar Eli Mengem iz Velike Britanije.

Najviše su se osvrnuli na užarenu atmosferu koja je vladala prije, za vrijeme i nakon utakmice na ulicama našeg glavnog grada. Zanimljiva je bila i reakcija Spencera Owena koji je tokom proteklih godina posjetio sve veće destinacije na svijetu i uporedio atmosferu koja je vladala na stadionu Asim Ferhatović Hase. “Ovo je totalna ludnica. I ranije sam nekada bio na “ludim” terenima i tribinama poput Njemačke, tačnije Dortmunda, koji važe za jedne od najluđih navijača, ali nikada nisam vidio ovako nešto izbliza. Ovo je totalna ludnica”, govorio je oduševljeni i malo uplašeni Owen koji je bio na atletskoj stazi tokom bakljada navijača Sarajeva i Željezničara.

Sportski novinar Eli Mengem je rekao kako svi ukoliko žele da dožive nešto drugačije i nevjerovatno nek obavezno posjete Sarajevo, odnosno Balkan.

Pogledajte ovu zanimljivu reportažu:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *