Unsko-sanski kanton

Pripreme za EKOBIS u toku: formirana direkcija sajma

By  | 

Privredna komora USK-a organizirala je danas konstituirajući sastanak Direkcije 13. Međunarodnog ekološkog sajma „EKOBIS 2015.“ koji će biti održan od 10. do 13. septembra. Tom prilikom predstavljen je preliminarni program ovogodišnjeg sajma posvećen održivom razvoju u ruralnim područjima, a regija partner je Karlovačka županija.

I ovogodišnji Međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2015.“ bit će održan na gradskoj otoci na oko deset hiljada kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora.Za razliku od prošlogodišnjeg, koji je bio posvećen održivom razvoju zaštićenih područja, tema ovogodišnjeg Sajma bit će održivi razvoj u ruralnim sredinama.

Članovi Direkcije Međunarodnog ekološkog sajma „EKOBIS“ 2015. predstavili su preliminarni program Sajma a među sadržajima bit će i Međunarodna konferencija o regionalnoj saradnji o temi „Održivi razvoj u ruralnim područjima“. Predsjednik Pašalić je naglasio kako će regija partner biti Karlovačka županija, a za Sajam se već prijavilo dvadesetak izlagača.

Na večeri regionalne partnerske saradnje bit će obilježeno deset godina od potpisivanja sporazuma o saradnji s privrednim komorama zemalja regije, te industrijskom i trgovačkom komorom Čongrad i Segedin u Mađarskoj. Bit će upriličena i stručna konferencija o temi šumarstvo i drvoprerada USK-a, te okrugli sto o energetskoj efikasnosti kojeg će organizirati Gradska uprava Bihaća. Na sajmu će biti predstavljeni programi i projekti Fonda za zaštitu okoliša BIH te organizirano poslovno-zabavno veče „Smaragna noć“ na kojoj će najuspješnijim privrednicima i izlagačima „EKOBIS-a“ biti dodjeljene nagrade i priznanja PK USK-a.

Informacije za posjetitelje i izlagače dostupne su na web stranici sajma: www.ekobis.info .

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *