Unsko-sanski kanton

Gradonačelnik Galijašević na prezentaciji kreditne linije Ziraat Bank BH

By  | 

Na poziv Vlade Republike Turske i Ziraat Bank BH,mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća prisustvovao je danas u Sarajevu svečanom početku implementacije kreditne linije Republike Turske za srednja i mala preduzeća i obrtnike.

Riječ je o kreditnoj liniji od 50 miliona eura, a danas su u prisustvu članova Predsjedništva BiH i Recepa Tayipa Erdogana, predsjednika Republike Turske, ugovore o kreditnoj liniji u iznosu od 250.000 eura potpisala 50 korisnika iz cijele BiH.
Sredstva iz kreditne linije, kako je ranije najavljeno, koristit će se za kreditiranje investicionih i poduzetničkih aktivnosti u Bosni i Hercegovini koje imaju za cilj jačanje i unapređenje ekonomije u BiH, povećanje zaposlenosti, finansiranje projekata iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, turizma, prerađivačke industrije i povezanih usluga.

“Hvala Republici Turskoj i predsjedniku Erdoganu na dosadašnjoj pomoći i podršci našoj zemlji i našim privrednicima i sasvim sigurno da će kreditna linija itekako dobro doći našim privrednicima a takvih je osam iz našeg kantona. Razvoj proizvodnog radnog mjesta strateški je projekt svih nivoa vlasti i gradska uprava Bihaća do sada je napravila velike korake u podršci privrednicima koji su i okosnica razvoja našeg grada “- kazao je gradonačelnik Galijašević.
Turski predsjednik Erdogan rekao je u svom obraćanju da je u BiH doveo stotinu biznismena iz Turske, s namjerom da pojača veze između dviju zemalja, te da je želja da u BiH bude mnogo više investicija iz Turske i da na taj način potaknu i bh. privrednike na ulaganja. Današnjoj prezentaciji prisustvovali su i Izudin Saračević, premijer USK-a i Nermin Ogrešević, načelnik Cazina.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *