Aktuelnosti

Erdogan uz vojne počasti dočekan ispred Predsjedništva BiH

By  | 

Članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović dočekali su danas ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Turski predsjednik prisustvovat će bilateralnom sаstаnku zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske, nakon čega će zajedno sa članovima Predsjedništva BiH prisustvovati potpisivanju niza memoranduma, sporazuma i ugovora između zvaničnih institucija Turske i Bosne i Hercegovine.

Za danas je između ostalog najavljeno i potpisivanje Memoranduma Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske u oblasti informatičke tehnologije.

Erdogan će također održati sastanak i sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u zgradi državnog parlamenta.

Danas će biti upriličeno i potpisivanje kreditnih ugovora između Ziraat banke i pedeset korisnika u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske. Tim povodom prisutnim će se obraditi turski predsjednik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da će Erdogan zajedno sa Bakirom Izetbegovićem posjetit Carevu džamiju i prisustvovati ceremoniji otvaranja hamama Isa-bega Ishakovića i obnovljenog dijela Careve džamije, nakon čega će položiti cvijeće na mezarju Kovači i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *