Unsko-sanski kanton

Njemački investitor zainteresiran za “FAMOS” d.o.o. Sanski Most, u stečaju

By  | 

Jučer je u Sanskom Mostu održan sastanak Odbora povjerilaca firme “FAMOS” na kojem su prisustvovali Općinski načelnik prim. dr. Mustafa Avdagić, stečajni upravnik Asim Bašagić, kantonalni pravobranilac Vahid Ćoralić, predstavnica Poreske uprave Amela Topić, te predstavnik radnika Asmir Halilović uz nekolicinu nekadašnjih zaposlenika ovog preduzeća.

Na sastanku je predstavljena ponuda potencijalnog investitora za kupovinom firme, a radi se o renomiranoj njemačkoj firmi sa kojom se vode pregovori posljednjih 6 mjeseci. Dogovoreno je da početna cijena prodaje imovine preduzeća bude 560.000,00 KM, što otvara mogućnost prodaje i za višu cijenu ostalim zainteresiranim partnerima, a potencijalni investitor s kojim se trenutno pregovara planira u prvoj godini poslovanja da zaposli 30 radnika, a u naredne 3 godine predviđeno je zaposlenje ukupno 400 lica.

Općinski načelnik dr. Avdagić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Odbor povjerilaca prihvatio ponudu potencjalnog investitora i što je na ovaj način započeta posljednja faza rješavanja problema stečaja “FAMOS-a”, jer se otvara mogućnost realizacije jedne velike investicije uz otvaranje novih radnih mjesta.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *