Unsko-sanski kanton

Mejrem i Tarik Mustedanagić iz Cazina osvojili bronzanu medalju na Internacionalnoj olimpijadi naučnih projekata

By  | 

Mejrem i Tarik Mustedanagić, učenici prvog razreda Una- Sana koledža učestvovali su od 4-9.maja na Internacionalnoj olimpijadi ISPrO u Džakarti, Indonezija. Brat i sestra Mustedanagić vratili su se sa ovog takmičenja sa bronzanom medaljom koju su osvojili u kategoriji očuvanja okoliša.

Riječ je o Olimpijadi naučnih projekata koja se već treću godinu održava u Indoneziji.

Uzimajući u obzir da je na ovoj Internacionalnoj olimpijadi u Indoneziji učestvovalo 13 zemalja sa preko 250 takmičara, uspjeh Mejrem i Tarika Mustedanagića je vrijedan pažnje i svake pohvale. Njihov projekat zaštita od poplava oduševio je sve članove žirija.

Brat i sestra Mustedanagić su svakodnevno jedno drugom podrška. Tako je bilo i u Džakarti, kada su predstavili projekat zaštite od poplava.

Učenici sa područja USK-a, ali i cijele Bosne i Hercegovine svakodnevno pokazuju izuzetan talenat i ljubav prema nauci. To su potvrdili svojim učešćem na mnogim svjetskim olimpijadama i takmičenjima te osvajanjem velikog broja medalja i priznanja. Svojim zalaganjem su pokazali da ova zemlja ima nadarenu djecu koja ravnopravno pariraju svojim vršnjacima iz cijelog svijeta.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *