Unsko-sanski kanton

Kraj agonije mještana MZ Hatinac: napokon asfaltirane ulice

By  | 

Jedan od strateških infrastrukturnih projekata gradske uprave Bihaća, Projekt izgradnje mreže za odvodnju oborinskih i fekalnih voda u ovoj godini privodi se kraju u bihaćkim mjesnim zajednicama Bakšaiš i Hatinac. Do sada je asfaltiran značajan broj lokalnih ulica u obje mjesne zajednice, a proteklih dana završeno je asfaltiranje preko 650 metara lokalnih ulica u MZ Hatinac.

Završetak radova danas je zajedno sa mještanima i članovima Savjeta MZ Hatinac, obišao Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

“Hvala mještani Hatinca na strpljenju i razumijevanju jer je ovaj projekat izuzetno zahtjevan, ali evo idemo korak po korak i završavamo ulice u Kraljama, Bakšaišu i Hatincu i dobijamo ulice koje imaju kanalizaciju, te novu elektro i telekom instalaciju. Ovaj projekat je od strateške važnosti za grad Bihać i evo nakon početka radova u Jezero-Privilici uskoro kreću radovi u Ružici i tamo ćemo od izvođača tražiti da radove okonča prije zime“- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Završetkom asfaltiranja ulica u MZ Hatinac, riješit će se i problem velikih gužvi u saobraćaju u centru grada Bihaća, budući da je velik dio saobraćaja koji se ranije odvijao kroz Hatinac, bio preusmjeren kroz centar Bihaća.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *