Tehnologija

Samovozeći Googleov automobil na otvorenim cestama

By  | 

Google je objavio kako će svoj automobil kojeg su sami razvili unutar tvrtke uskoro početi ispitivati na javnim cestama. Naime, već su neko vrijeme Googleovi samovozeći automobili prisutni na javnim cestama u SAD-u, no riječ je o modificiranim verzijama komercijalnih automobila Lexus RX450h kojima su dodani brojni uređaji koji omogućuju samostalno kretanje po cestama bez pomoći vozača.

Googleov automobil je razvijen od nule, te se osim neobičnog izgleda, odlikuje i nepostojanjem brojnih uređaje i sustava na koje smo navikli u klasičnim automobilima, uključujući volan, papučice i ogledala.

google automobil 2

Iako Google i dalje ističe kako ne namjerava sam proizvoditi automobile, već traži partnere za njihovu masovnu proizvodnju, u tvrtki ističu kako su odlučili ih testirati na otvorenim cestama kako bi vidjeli reakciju okoline na njih i uočili potencijalne probleme. Tokom testiranja na otvorenim cestama u automobilima će biti i ljudski vozač, te će stoga automobili morati biti opremljeni i volanom, te papučicama za kočenje i ubrzavanje, kako bi vozač mogao reagirati u slučaju nužde.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *