Unsko-sanski kanton

70. godišnjica srednje “Tehničke škole” u Bihaću

By  | 

Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka te Mašinsko-saobraćajna mješovita srednja škola u Bihaću proslavile su danas sedamdeset godina postojanja i uspješnog rada. Učenici i profesori ovih škola pripremili su prigodan i bogat kulturno-umjetnički program, a institucijama koje su pomogle njihov razvoj i rad, te profesorima i uzornim učenicima ovom prilikom su dodijeljene zahvalnice.

U sali Kulturnog centra u Bihaću okupili su se prijašnji i sadašnji profesori Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole i Mašinsko-saobraćajne mješovite srednje škole kako bi proslavili svoj sedamdeseti rođendan. Iza njih je trnovit, ali uspješan razvojni put i brojne iškolovane generacije čiji su učenici danas uspješni poslovni ljudi i ugledni građani.

Mašinsko-saobraćajna mješovita srednja škola je, kaže direktorica Merima Muslić, nastala iz nekadašnje potrebe privrede kada je Bihać bio privredni gigant, a njeni kadrovi lako pronalazili posao. Školovali su se najbolji učenici ovoga grada. Generacije učenike prošle su i kroz Mješovitu elektrotehničku i drvoprerađivačku srednju školu.

tehnicka skola bihac 70 godina

tehnicka skola bihac 70 godina 2

U ime Gradske uprave Bihaća sedamdesetu godišnjicu postojanja ove dvije škole uveličao je svojim prisustvom Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika Emdžada Galijaševića i uz čestitke za jubilej naglasio da, iako sufinanciranje obrazovanja nije zakonska obaveza Gradske uprave, ona će i dalje pomagati škole.

Učenici i profesori ovih škola pripremili su prigodan i bogat kulturno-umjetnički program, a institucijama koje su pomogle njihov razvoj i rad, te profesorima i uzornim učenicima ovom prilikom su dodijeljene zahvalnice.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *