Unsko-sanski kanton

Vrijedna donacija za Sansku gimnaziju

By  | 

Vrijedna donacija u vidu dva šlepera s namještajem stigla je jučer na adresu Gimnazije u Sanskom Mostu i poslužiće za opremanje ove školske ustanove. Riječ je o donaciji koja je realizirana zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Mali princ“ iz Njemačke, a treba istaći kako je ova organizacija prije nekoliko mjeseci pomogla i u obnovi prostora u Prvoj sanskoj školi koji su bili devastirani uslijed poplava.

Prema riječima direktora Gimnazije, Asima Crnkića, velike zasluge za realizaciju ove donacije pripadaju Sanjanima, Danijelu Šekiću, inače aktivisti „Malog princa“ te Elvisu Smajloviću.

„Mi smo poslali pismo s našim potrebama i donatori su iskazali želju da nam pomognu. Donacija je realizovana i mi se srdačno zahvaljujemo.“, istakao je Crnkić.

On je dodao kako će dio donacija biti upućen i za opremanje Doma kulture u Donjoj Ljubiji. Inače, radi se o veoma očuvanom namještaju koji se, kako smo saznali, koristio na areodromu u Dizeldorfu i čine ga stolovi, stolice i ormari. Obzirom da se inventar u ovoj obrazovnoj ustanovi, praktično, nije obnavljao u poslednje četiri decenije, sigurno je da će ova donacija imati veliki značaja kada se radi o boravku učenika i izvođenju nastave u Gimnaziji.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *