Unsko-sanski kanton

Nakon tri mjeseca OV Bos. Petrovac počelo sa radom

By  | 

Nakon smjene Dušana Došena sa mjesta predsjedavajućeg OV, smirene su i strasti u ovoj općini: vijećnici su 11.5.2015. skoro jednoglasno, usvajali predložene tačke dnevnog reda. Općinsko vijeće je, nakon tromjesečnog zastoja, konačno normalno nastavilo s radom. Završena je još u februaru prekinuta 26. redovna sjednica, a nakon nje i obimna 27. sjednica sa 28 tačaka dnevnog reda.

Podsjećanja radi, prekid rada Vijeća uzrokovao je prijedlog o obilježavanju manifestacije „Zavičajni dani petrovačkih velikana“ i negativan stav sada već smijenjenog predsjedavajućeg Dušana Došena o navodnoj nacionalnoj nejednakosti.

Nakon smjene Dušana Došena sa mjesta predsjedavajućeg OV, smirene su i strasti u ovoj općini . Vijećnici su danas, skoro jednoglasno, usvajali predložene tačke dnevnog reda.

Danas je sjednicama predsjedavao zamjenik predsjedavajućeg Haris Mešić, a već sutra Klubu Srba i SNSD-u, kojem pripada ovo mjesto, ističe sedmodnevni rok za prijedlog novog kandidata.

Inače, još u februaru prekinuta 26. sjednica, okončana je povlačenjem sporne tačke sa dnevnog reda, ali i one vezane za izmjenu i dopunu Poslovnika o radu ovog tijela, čiji je predlagač bio Došen.

Da se može konstruktivno i jedinstveno raditi, dokazuje danas usvojenih 28 tačaka dnevnog reda 27. sjednice Vijeća. Pored ostalih, usvojena je i odluka o raspodjeli stipendija za sve studente sa područja općine Bosanski Petrovac, za što je ove godine iz budžeta planirano više od 27 hiljada KM.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *