Sport

Velika Kladuša dobila dva državna prvaka u karateu

By  | 

Grad Banja Luka u subotu, 09. maja bio je domaćin 22. Državnog prvenstva za djecu od 11 – 14 godina. Na ovom Državnom prvenstvu nastupio je i najuspješniji klub iz Velike Kladuše ali i USK-a „Saniteks –Regeneracija“ čija su dva takmičara postala državni prvaci u svojim kategorijama.

Ema Nadarević i Lejla Kudić su u borbama postale države prvakinje i ovaj uspjeh im omogućuje nastup za Dječiju reprezentaciju BIH koja će učestvovati na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, prenosi Radio Velika Kladuša.

Medalje na Državnom prvenstvu u Banja Luci osvojile su još dvije mlade Klauščanke i to Kanita Okanović i Belma Rizvić koje su osvojile brončane medalje.

Još nekoliko članova KK „Saniteks – Regeneracija“ Velika Kladuša ima šansu da postanu članovi Dječije reprezentacije koja će putovati u Crnu Goru, a konačan spisak bi trebao biti uskoro objavljen. Inače, 20. Balkansko prvenstvo za djecu godišta 2001., 2002., 2003. i 2004. održaće se u periodu od 29. do 31. maja ove godine u Herceg-Novom, Crna Gora.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *