Unsko-sanski kanton

60 godina Umjetničke škole u Bihaću

By  | 

Na Gradskom trgu, u prvom u nizu koncerata na otvorenom nastupili su mali hor i hor Osnovne muzičke škole, mali violinisti i kvartet harmonika Acordando, te učenici 2. razreda Likovnog odsjeka. 60. godišnjica Umjetničke škole bit će obilježena nizom koncerata u toku maja.

Obilježavanje je započelo 27. aprila koncertom Muzičke omladine Umjetničke škole i gostiju iz Hrvatske i Slovenije, profesora Đure Tikvica i Leva Pupisa, a nastavljeno u subotu na Gradskom trgu prvim u nizu koncerata na otvorenom.

Nastupili su mali hor i hor Osnovne muzičke škole, mali violinisti i kvartet harmonika Acordando, kao i učenici 2. razreda Likovnog odsjeka .

Učenici koji su nastupili na Gradskom trgu u Bihaću ističu kako je velika čast biti dio 60 rođenadana svoje škole, naglašavajući kako su i oni sami oduvijek znali da će biti umjetnici.

Umjetnička škola bit će dio obilježavanja 17. maja, Dana rijeke Une, kada će na Štrbačkom buku nastupiti hor i orkestar, a Likovni odsjek slikati na temu „Una – vječita inspiracija slikara.“

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *